Oppskrift på julegrøt fra «Årets beste kokebok 2016»

Hobby, mat og fritidKokebøkerOppskrift på julegrøt fra «Årets beste kokebok 2016»
Estimert lesetid 2min

Har du lyst til å prøve en ny vri på tradisjonell julegrøt? Prøv å bytte ut risen med bygg! I Grøt – på ville veier får du 76 oppskrifter på alt fra havregrøt sunn kjøleskapsgrøt. Boken ble kåret til årets beste kokebok av NRKs jury, som sa: «Du får lyst til å lage grøt når du ser i denne boka».

Julegrøt (2 pers.):

Julegrøt
Grøt – på ville veier. Les mer og kjøp boken på cappelendamm.no

2 dl hel bygg
1 liter H-melk
1/2 vaniljestang
en klype salt
kanel, meierismør, sukker

Tilberedning


Legg grynene i vann over natten.

Hell fra bløtleggingsvannet. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i både stang og frø sammen med korn i en kjele.

Ha i melk og kok opp. Rør litt innimellom mens grøten putrer på lav varme.

Etter ca. 40-50 minutter er grøten klar. Smak til med salt. Er grøten for tynn – la den stå litt. Er den for tykk, tilsett mer melk.

Server grøten med kanel, smør og sukker.

TIPS:


Vil du inngå sukker, ha 1/2 dl honning mot slutten av koketiden eller sett honningen på bordet så man kan forsyne seg selv.