Charlotte Mohn Gaustads elgburger

Hobby, mat og fritidKokebøkerCharlotte Mohn Gaustads elgburger
Estimert lesetid 2min
Charlotte Mohn Gaustad
Kokk Charlotte Mohn Gaustad (Foto: Mona Nordøy)

– Viltkjøtt trenger ikke å være så vanskelig, er kokk Charlotte Mohn Gaustads motto. Det er greit å vite med en elg liggende på kjøkkenbenken. Da kan man for eksempel lage elgburger. Kjempegodt!  

Charlottes viltkokebok

Elgkjøtt er magert kjøtt, men det betyr ikke at det er umulig å trylle frem saftige burgere eller karbonader!

Her er en oppskrift hentet fra «Charlottes viltkokebok». Denne boka er full av enkle og gode oppskrifter for tilberedning av viltkjøtt. Charlotte legger også vekt på at hele dyret skal brukes. Delikatesser kan lages av det mange kaster i søpla.

Oppskriften på elgburger kan du også bruke til kjøttboller eller karbonader. Form da kakene litt mindre enn til en burger.

Lager du burgere til mange, kan du brune dem i pannen først og deretter steke dem ferdig i ovnen på 150 ºC, til de er rosa i midten, ca. 15 min. I tillegg til ingrediensene ovenfor bruker Charlotte ofte litt sterk sennep og worchestershiresaus i deigen.

Burgerne kan gjerne serveres med smeltet ost og et speilegg, stekt løk og sopp, eller tilsett chili, koriander og soyasaus for en asiatisk vri.

Elgburger fra "Charlottes viltkokebok" (Foto: Mona Nordøy)
Elgburger fra «Charlottes viltkokebok» (Foto: Mona Nordøy)

INGREDIENSER

500 g kvernet elgkjøtt
2 ts salt
1,5 dl seterrømme
½ løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
2 ts tørket timian
Nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE

Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland det godt sammen med en sleiv eller rene hender.

Stek en liten prøvekake, og smak ev. til med mer salt og pepper.
Fukt hendene og form burgere i ønsket størrelse.

Stek dem på hver side i en middels varm panne til de er
så gjennomstekt som du ønsker.

Serveres på et stykke grovt brød eller hjemmelaget
burgerbrød sammen med salat, coleslawsalat, syltede
agurker og tyttebær.