I dagens Boktips-episode handler det om viktige temaer. Mia Landsem er digital detektiv, og gir råd til hvordan ungdom kan føle seg trygge på nett. Aili Hannisdal forklarer om endorfiner og hvordan vi føle oss bedre og bli høye på oss selv, mens Anne-Britt Harsem forteller om den mørke virkeligheten bak overgrepssakene i Tysfjord.
Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:
En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:
Trygg på nett
Mia Landsem forteller om sin bok ITrygg på nett. Der henvender hun seg direkte til barn fra barneskolealderen av og formidler klart og tydelig hvordan man navigerer klokt på internett og med mobiltelefon. Det er helt konkrete råd om hvordan man er en god venn på nett – men forklarer også hva man bør gjøre hvis det skjer noe som er så ille at man synes det er vanskelig å fortelle om det til en voksen.
Bli høy på deg sjæl
Aili Kristina Hannisdal er lege, musiker, låtskriver, hundeeier og endorfinentusiast. Nå har hun skrevet boken Høy på deg sjæl. Her forteller hun om hvordan du kan bli høy på endorfiner og føl deg bedre når du trenger det! Du kan lære hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert. Nøkkelen til å gjenfinne motivasjon og lykkefølelse ligger i hvordan du bruker hjernen din for å manipulere hormonsystemet med endorfiner.
Overgrepssaken i Tysfjord
Etter den store overgrepssaken i Tysfjord er det et spørsmål mange stiller seg: «Hvordan kunne dette skje? Og hvordan kunne skepsisen til storsamfunnet gå i arv i generasjoner?» I Lena fra Tysfjord tar Anne-Britt Harsem leserne med tilbake en og to generasjoner i tid og gir et innblikk i hvordan det var å tilhøre det lulesamiske miljøet i Tysfjord. Fornorskingspolitikk, rasehat og rasisme er stikkord som er like relevante i dag som den gang når det kommer til minoriteter i den norske befolkning.