Disse oppskriftene lærer barna gleden ved å lage mat

To oppskrifter som barna kan lage selv fra Norges største matblogger, Trine Sandberg.

Estimert lesetid 2min

Hun er Norges mestselgende kokebokforfatter og mest leste matblogger. Nå er Trine Sandberg, hjernen bak Trines matblogg, klar med ny bok med oppskrifter barn kan lage selv: Trines kokebok for unge kokker inneholder 65 oppskrifter med mat barna selv digger – fra etter skoletid, til middag, fredagskos og søte saker. Første uka i salg klatret boka rett til topps på bestselgerlistene.

Foto av «Trines kokebok for unge kokker» av Trine Sandberg
(Foto: Åsmund Holien Mo)

Vi ba sønn og samarbeidspartner Mathias lage sine favoritter fra boka. Her lærer du å lage en oreomilkshake og en tortillapizza – enkelt, godt og perfekt etter skoletid.

Trines kokebok for unge kokker kan du bestille her.

Oppskrift: Hvordan lage tortillapizza

2 porsjoner. Tilberedningstid 20-30 minutter.

Dette trenger du:

  • 4 tortillalefser
  • 4 ss pizzasaus eller ketsjup
  • 8 skiver røkt skinke, salami eller lignende
  • 1/2 rød paprika
  • noen cherrytomtater
  • ca. 150 g revet ost
  • pizzakrydder eller oregano

Kjøkkenredskaper

  • skjærebrett og kniv
  • 2 stekebrett med bakepapir
  • rivjern
  • timer
  • grytekluter

Elektrisk utsyr

  • Stekeovn

Se videoen over for instruksjoner.

Oppskrift: Hvordan lage oreomilkshake

2 porsjoner. Tilberedningstid 10 minutter.

Dette trenger du:

  • 3 dl lettmelk
  • 5-7 kuler vaniljeis
  • 10 oreokjeks

Kjøkkenredskaper

  • skjærebrett og kniv
  • desilitermål
  • 2 glass
  • 2 sugerør

Elektrisk utstyr

  • blender

Se videoen over for instruksjoner.

Trines kokebok for unge kokker: Perfekt for alle fra 10 til 16 år

(Foto: Trine Sandberg)

Barn må få slippe til på kjøkkenet og lage mat de selv liker å spise, mener Norges største og mest respekterte matblogger, Trine Sandberg. Med Trines kokebok for unge kokker vil hun inspirere familiens 10–16-åringer til å bruke mer tid ved kjøkkenbenken for å lage mat til seg selv og familien. Trine har her samlet rundt 65 av sine mest populære oppskrifter for barn og ungdom. Oppskriftene er bearbeidet slik at husets unge kokker kan lage maten alene.

Rettene er samlet i fire store kapitler: I Etter skoletid finner du toast, wraps, salater og annet digg man har lyst på etter en lang skoledag. Restene kan legges i matpakka eller spises på trening. Middagskapitlet inneholder deilig mat det er moro å servere hele familien. Kapitlet Fredagskos inneholder selvfølgelig fredagstaco og pizza, men også sunne og deilige sommerruller og sushisalat. Kakekapitlet frir til alles bakeglede og søtsug.

Trine Sandberg er Norges største matblogger og bestselgende kokebokforfatter. Trine har fått flere bloggpriser og er meddommer i Det norske måltid.

Trines kokebok for unge kokker kan du bestille her.