Hararis bestselger Sapiens blir film

Dokumentar og samfunnSamfunn og debattHararis bestselger Sapiens blir film

– Harari er en enestående formidler og gjør oss klokere. Det skal bli spennende å se hvordan hans historiefortelling overføres til filmlerretet, sier redaksjonssjef Turid Løvskar hos Bazar.

Estimert lesetid 2min
Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre? Dette er noen av spørsmålene Harari tar for seg i sin siste bok, «21 tanker for det 21. århundre».

«Uten tvil tiårets viktigste bøker»

Det var nettopp Sapiens som ga historieprofessoren ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem sitt store internasjonale gjennombrudd. Kjendiser som Obama, Bill Gates og Mark Zuckerberg trykket boken til sitt bryst, og her hjemme uttalte Roy Jacobsen «Uten tvil tiårets viktigste bøker» etter å ha lest Sapiens og Hararis andre bok Homo deus to ganger. Bøkene er solgt i mer enn 12 millioner eksemplarer og er utgitt i 50 land (!).

Yuval Noah Harari Sapiens
Mens Sapiens så på hvor vi kommer fra og Homo deus hvor vi er på vei, retter Harari i sin nye bok 21 tanker for det 21. århundre søkelyset mot menneskehetens framtid. Kjøp bøkene på Cappelendamm.no

Fra ubetydelig dyr til en levendegjort gud

Yuval Noah Harari


– Jeg er begeistret for å jobbe sammen med Ridley og Asif, som er blant de største historiefortellerne i verden. Ridley har fascinert publikum i flere tiår med historier fra science fiction til historisk drama, mens Asif har nedtegnet menneskelig geni på sitt beste og verste.

Videre sier Harari at han ønsker å blande vitenskap, fiksjon, historie og drama når vår arts utrolige reise skal bli film.

– Arten begynte som et ubetydelig dyr mens det nå er på randen til å bli en levendegjort gud.

Er vi i stand til å forstå den verdenen vi har skapt?

Mens Sapiens så på hvor vi kommer fra og Homo deus hvor vi er på vei, retter Harari i sin nye bok 21 tanker for det 21. århundre søkelyset mot menneskehetens framtid.

Han tar oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål: Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av «fake news» eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre?

Den røde tråden er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring.