«Mmmmm… Dette er en helt utrolig nydelig eplekake. Epler, mandler og karamell er rett og slett en utrolig god kombinasjon! Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske, men hjemmelaget karamellsaus kan også brukes,» skriver Kristine Ilstad i sin kakebok, Det søte liv – Kaker for enhver smak.
Kakedeig:
- 6 egg
- 6 dl sukker
- 200 g smør
- 3 dl melk
- 11 dl hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ts bakepulver
Eple- og karamellfyll:
- 8-10 store epler
- 100 g mandelflak
- 2 dl karamellsaus
Slik gjør du:
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
- Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre.
- Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken og rør til
deigen er jevn og klumpfri. - Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
- Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk epleskivene tett ned i kakedeigen.
- Dryss over mandelflak.
- Hell karamellsaus jevnt over kaken.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 25–30 minutter (pass på at den ikke stekes for lenge – for da smaker karamellen brent).
- Avkjøl kaken i formen. Del din eplekake opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.