Slik finner du ut om du har et høysensitivt barn

Familie, helse og livsstilSelvutviklingSlik finner du ut om du har et høysensitivt barn

I boken Sensitive barn gir Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng råd om hvordan man kan bruke sitt unike karaktertrekk høysensitiv, som en styrke.

Estimert lesetid 2min
sensitive barn
I Sensitive barn er det et eget kapittel viet tenåringen, som blant annet handler om hvordan høysensitive ungdommer kan takle samfunnets press når det gjelder prestasjoner, kropp og utseende. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Sensitive barn av Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng følger vi barnet fra fødselen og frem til tenåring. 

Mandag 22. oktober er det lanseringsfest for prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs nye bok, meld deg på eventet på Facebook her. 

– Tåler barnet ditt forandringer veldig dårlig, og trekker seg unna hvis de er med andre barn mye, så kan han/hun være høysensitivt. Ofte kan høysensitive barn, hvis det blir for mye for dem, bli sinte, trassige og gråte masse, forteller Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng.

Empatiske og fantasifulle barn

født sensitiv
I fjor ga Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng ut boken Født sensitiv, hvor de for første gang fortalte sin helt personlige historie om livet som høysensitiv, og om hvordan det medfødte personlighetstrekket har blitt en styrke. Kjøp boken på Cappelendamm.no.

Har du et sensitivt barn, eller lurer du på om du har det? Eller kanskje omgås du høysensitive barn i hverdagen? Høysensitivitet er et karaktertrekk som mellom 15 og 30 prosent av alle barn er født med. Nervesystemet deres er fintfølende, og det kan være kort avstand mellom latter og gråt. De sensitive barna er ofte svært empatiske og omsorgsfulle, kreative og fantasifulle.

I boken gir forfatterne råd om hvordan du kan hjelpe barnet når det er stresset og overstimulert, lære barnet hvordan det kan verdsette sensitiviteten som en styrke, og tilrettelegge for at barnet kan blomstre i søskenflokken, i barnehagen og på skolen. Boken inneholder den nyeste forskningen på området, intervjuer med en rekke fagpersoner, samt erfaringer fra høysensitive barn og tenåringer, foreldre, besteforeldre, lærere og andre omsorgspersoner.