Husk at pærer bør spises med en gang de høstes, de blir på kort tid både brune og bløte. Er pærefangsten stor, finnes nok av muligheter til matauk på kjøkkenet. For pærer passert ideelt i kaker, desserter eller syltetøy. De kan også hermetiseres, kokes hele med vaniljestang eller tørkes som tynne skiver. Nyplukkede pærer egner seg også til modne oster, som ingrediens i salater eller sammen med spekeskinke, sier Kari Finngaard.
Oppskriften Rustikk Pærekake kommer fra kokeboken Mormors frukt og bær. Dette er en velsmakende, myk kake som fort blir familiens favoritt. Grei å lage er den også.
Rustikk pærekake
4 personer
- 4 pærer
- 1 dl hvetemel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
- 3 ss sukker
- 2 egg
- 1 ½ dl melk
- pynt: hakkede mandler eller hasselnøtter
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skrell pærene, fjern kjernehusene.
- Del pærene i to.
- Skjær snitt i hver pærehalvdel, men ikke helt igjennom.
- Husk å legge den runde delen opp.
- Bland sammen mel og bakepulver.
- Tilsett vaniljesukker og sukker.
- Visp sammen egg og melk.
- Bland alt til en jevn røre, hell over pærene.
- Strø over hakkede nøtter.
- Stek pærekaken midt i ovnen ca. 35 minutter.
- Server kaken lun alene, eller sammen med vispet krem.
Les mer og se flere deilige oppskrifter i boka Mormors frukt og bær.
Flere sommermattips?
Sjekk ut Lag den perfekte sommersalaten.