Slik lager du en perfekt pecan pie

BakingBakingSlik lager du en perfekt pecan pie

Pecan pie er en skikkelig amerikansk klassiker, og kanskje den amerikanske kaken Kristine Ilstad liker aller best! Paien består av en mørdeigsbunn som fylles med et klissete og søtt pekannøttfyll. Den smaker alderes nydelig sammen med iskrem eller kald pisket krem!

Estimert lesetid 2min

Paibunn:

185 g hvetemel
125 g smør
1 ss melis
2-3 ss kaldt vann

pecan pie
Kristine Ilstad gir deg over 200 fristende oppskrifter i Det søte liv – kaker for enhver smak.

Pekanfyll:
3 egg
30 g smør
3 dl lys sirup
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
125 g sukker
200 g pekannøtter

Pynt:
100 g pekannøtter

Slik lager du pecan pie:

Ha alle ingrediensene til paideigen i en Food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Trykk deigen utover i bunn og kanter av en smurt paiform (26 cm i diameter).

Pisk eggene til nøttefyllet lett sammen i en bolle. Smelt smør og sirup i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Plukk ut 100 g pene pekannøter til pynt. Hakk de resterende 200 g pekannøttene fint og rør dem inn i fyllet. Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå fyllet i et pent mønster.

Stek paien midt i ovnen ved 220 grader celsius i 10 minutter. Skru ned varmen til 165 grader og stek kaken videre i 40 minutter til. Avkjøl paien før servering.

pecan pie
Kjøp Det søte liv- kaker for enhver smakcappelendamm.no