Paibunn:
185 g hvetemel
125 g smør
1 ss melis
2-3 ss kaldt vann
Pekanfyll:
3 egg
30 g smør
3 dl lys sirup
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
125 g sukker
200 g pekannøtter
Pynt:
100 g pekannøtter
Slik lager du pecan pie:
Ha alle ingrediensene til paideigen i en Food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Trykk deigen utover i bunn og kanter av en smurt paiform (26 cm i diameter).
Pisk eggene til nøttefyllet lett sammen i en bolle. Smelt smør og sirup i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smør, sirup, mel, vaniljesukker og sukker sammen med eggene. Plukk ut 100 g pene pekannøter til pynt. Hakk de resterende 200 g pekannøttene fint og rør dem inn i fyllet. Fordel fyllet i paiskallet og legg de pene pekannøttene oppå fyllet i et pent mønster.
Stek paien midt i ovnen ved 220 grader celsius i 10 minutter. Skru ned varmen til 165 grader og stek kaken videre i 40 minutter til. Avkjøl paien før servering.