Keto-måltider du kan lage for hele familien

Hobby, mat og fritidKeto-måltider du kan lage for hele familien

Store helsefordeler trenger ikke gå utover smaken. Med «Ketokokeboka» får du smaksrike retter til hele familien, samtidig som du kan gå ned i vekt.

Estimert lesetid 3min
Ketokokeboken av Sofie HExeberg og Stina Natalia Nilsen
Prøve en keto-oppskrift? Med «Ketokokeboka» får du smaksrike retter til hele familien, samtidig som du får store helsefordeler. (Foto: Line Dammen)

Keto er i vinden som aldri før. Stadig flere oppdager at et keto-kosthold kan gi store helsefordeler, både for vektreduksjon, normalisering av blodsukker og for å bli friskere fra kroniske sykdommer. Dietten kalles også en ekstrem lavkarbodiett – fordi den innholder svært lite karbohydrater og mye fett.

Bestselgende forfatter, lege og kostholdsekspert Sofie Hexeberg har teamet opp med oppskriftsutvikler Stina Natalia Nilsen og gir ut Ketokokeboken.

Disse oppskriftene er ikke bare for de som vil ned i vekt, men også de som vil spise god mat. Bare prøv den fantatsiske kyllingcurryen med oppskriften lenger ned i saken!

Ketokokeboken gir deg en guide med et 6-ukersplan med handeliste og kostplan med alle dagens måltider.

Her er det gode oppskrifter med deilige søtsaker, mettende middager, matpakketips og mat for hele familien!

Bestill Ketokokeboken hjem her.

Hva er keto?

Keto er en forkortelse for ketogent kosthold. Det kalles også en ekstrem lavkarbodiett – fordi den innholder svært lite karbohydrater og mye fett. Allerede fra 1920-tallet ble keto brukt i behandling av blant annet epilepsi! Etterhvert som man fikk medisiner mot dette, havnet keto-kosten i glemmeboken, men nå er kunnskapen aktuell igjen.

Store helsefordeler med keto

Keto forskes enda på og har vist seg å gi andre store helsefordeler som normalisering av blodsukker og blodtrykk. Det kan til og med virke betennelsesdempende ved mange kroniske sykdommer som leddgikt, psoriasis, chrons og MS. Stadig flere leger og sykehus anbefaler keto til sine pasienter, men å kaste seg ut på keto er ikke bare lekende lett.

Derfor har lege og kostholdsekspert Sofie Hexeberg og oppskriftsutvikler Stina Natalia Nilsen skrevet Ketokokeboken. Denne skal nemlig brukes som et nyttig verktøy som vil guide deg gjennom en seks ukers periode, slik at du når dine helsemål!

Keto-oppskrift: Gratinert kylling i spicy karrisaus

Sofie og Stina deler her en deilig smaksopplevelse fra boken og håper du får den inspirasjonen du trenger for å nå dine helsemål.  

Gratinert kylling i spicy karrisaus

Tidsbruk: 45 minutter | Allergener: Melk

Kalorier: 737 kcal | Karbohydrater: 6,9 g | Protein: 32 g | Fett: 63 g

4 porsjoner

Foto av keto-oppskrift på gratinert kylling i spicy karrisaus
Foto: Line Dammen

Ingredienser

Karrisaus

3 dl kremfløte

125 g Tine kremost med afrikansk paprika

5 ss ketchup uten sukker

1 ss karri

1 ts paprikapulver

1–2 ts sambal oelek, kan erstattes av 1 finhakket chili

Salt og pepper

Grateng

400 g lårfilet av kylling

150 g champignon

1 rødløk

1 gul paprika

Meierismør eller olje til steking

150 g revet ost

Forslag til enkel sidesalat

Ruccola

Cherrytomater

Agurk

Balsamicoeddik

Olivenolje

Flaksalt

Gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Saus

1. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La putre i ca. 10 minutter. Rør om

underveis. Smak til med salt og pepper

Grateng

1. Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.

2. Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt champignon, rødløk og paprika i skiver og strimler.

3. Varm stekefett i en stekepanne til medium temperatur og stek kyllingfileten i biter til de får stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene i en ildfast form.

4. Stek grønnsakene i samme stekepanne i ca. 5 minutter og tilsett mer stekefett etter behov.

5. Legg grønnsakene i formen. Hell over sausen og topp med revet ost.

6. Stek på midterste rille i ovnen i 20–25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

7. La gratengen hvile i minst fem minutter før servering og server med enkel salat.

Bestill Ketokokeboken hjem her.