Denne oppskriften på amerikanske «chocolate brownies» er noe av det beste jeg har på Det søte liv! Deigen inneholder nesten ikke mel, noe som gir kakene en fantastisk konsistens og smak. Til gjengjeld er det mye smør i disse browniene. Og mye mørk sjokolade. Og mye sukker og valnøtter. Mye av alt, egentlig. Og det er nettopp denne kombinasjonen som gjør oppskriften så utrolig god!
Til en langpanne med brownies:
250 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakao)
500 g sukker
60 g kakaopulver
1 ts vaniljeekstrakt
4 egg
40 g hvetemel
ev. 100 g valnøtter
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Tilsett sukker og kakao og rør til dette har løst seg opp. Visp eggene lett sammen og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Rør deretter inn hvetemelet og til slutt grovhakkede valnøtter (kan sløyfes om du ønsker nøttefri kake).
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader celcius i 45-50 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er kald. Løft den ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken i firkanter.
Les også: Ta eplekaken til nye høyder