Til disse godbitene er det viktig å være nøyaktig med ingrediensene, så her oppgis oppskriften i vekt. Flytende malt fås blant annet kjøpt i helsekostbutikker. Vil du gjøre litt ekstra ut av denne oppskriften, kan du kutte lengdene i 4 cm lange biter, dyppe bitene i temperert mørk sjokolade og strø over revet kokos eller flaksalt.
Ca. 40 biter
10 gelatinplater
10 g lakrisgranulat
3-5 g saltlakrispulver
170 g vann
10 g flytende malt eller mørk sirup
125 g sukker
40 g hvetemel
La gelatinen ligge i bløt i en stor bolle med kaldt vann i 5-10 minutter. Bland resten av ingrediensene i en kjele og kok opp mens du visper kraftig til temperaturen når 105 grader, eller til lakrisblandingen begynner å tykne.
Ta kjelen av platen. Ta gelatinplatene opp fra vannet, legg dem i den varme blandingen og rør til de har smeltet. La blandingen kjølne litt. Fyll en engangs sprøytepose med rundt munnstykke, 14 mm. i diameter, med blandingen. La det kjølne enda litt mer og sprøyt deretter lakrisblandingen i runde lengder på en silikonmatte. La lengdene stivne i romtemperatur i 2-4 døgn. Jo lenger de får ligge, desto hardere og seigere blir konsistensen. Snu på lengdene når halvparten av tiden har gått. Skjær deretter lengdene opp i 2 cm lange biter. Oppbevar godsakene i romtemperatur i en lufttett beholder med lokk.