Har du lyst til å prøve en ny vri på tradisjonell julegrøt? Prøv å bytte ut risen med bygg! I Grøt – på ville veier får du 76 oppskrifter på alt fra havregrøt sunn kjøleskapsgrøt. Boken ble kåret til årets beste kokebok av NRKs jury, som sa: «Du får lyst til å lage grøt når du ser i denne boka».
Julegrøt (2 pers.):
2 dl hel bygg
1 liter H-melk
1/2 vaniljestang
en klype salt
kanel, meierismør, sukker
Tilberedning
Legg grynene i vann over natten.
Hell fra bløtleggingsvannet. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i både stang og frø sammen med korn i en kjele.
Ha i melk og kok opp. Rør litt innimellom mens grøten putrer på lav varme.
Etter ca. 40-50 minutter er grøten klar. Smak til med salt. Er grøten for tynn – la den stå litt. Er den for tykk, tilsett mer melk.
Server grøten med kanel, smør og sukker.
TIPS:
Vil du inngå sukker, ha 1/2 dl honning mot slutten av koketiden eller sett honningen på bordet så man kan forsyne seg selv.