Det er to år siden Vidar Bergum ga ut kokeboken Hummus & granateple, men opplaget stiger stadig, og nærmer seg nå 15 000. I februar føyk hans nye bok Aubergine & tahini rett inn på andreplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. Bergum bor i Istanbul, der han utforsker Tyrkisk matkultur på nært hold og driver bloggen Et kjøkken i Istanbul. I dagens podcast-episode fra Boktips forteller han om livet i gamle Konstantinopel og hvordan han ble oppslukt av mattradisjonene der.
Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:
Fra finans i London til et kjøkken i Istanbul
Vidar Bergum er utdannet ved Handelshøyskolen, og har jobbet 10 år med finans i London. I podcasten forteller han hvordan han og kjæresten bestemte seg for å starte en helt ny fase i livet. De flyttet til Istanbul, og der ble Bergum bergtatt av den tyrkiske matkulturen. Det førte til at han startet den populære matbloggen «Et kjøkken i Istanbul» og siden til den første kokeboken Hummus & granateple. Boka ble en kjempesuksess og har så langt et opplag på 15 000.
Hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
I Aubergine & tahini går Bergum enda lenger inn i hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten – landene bortenfor. For Bergum handler det om mer enn selve maten; det er den totale matkulturen han er opptatt av. Det handler om å skape gode opplevelser, både av matlagingen og ikke minst av selve måltidet.