Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Idet bokhandlerne åpner etter nyttår, lanseres hennes nye roman, Månesøsteren. Denne gangen utspiller store deler av handlingen seg i Spania.
Snart tre år sammenhengende på bestselgerlistene
Hennes bøker har nå totalt rundet 1,1 millioner solgte eksemplarer her i Norge. Lucinda Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut i 2011. Siden da har det blitt utgitt én eller to Riley-romaner i året, og salget har økt for hvert år. Siden Stormens søster kom ut i januar 2016, har en av Lucinda Rileys romaner ligget konstant på en av bestselgerlistene, altså snart i tre år. Lucinda Rileys bøker er oversatt til over 34 språk, og de selger stadig bedre også i England.
Romansyklusen De syv søstre
Riley-suksessen har økt betraktelig etter at hun begynte å utgi romansyklusen De syv søstre. Serien begynner idet Maia D’Aplièse og hennes fem søstre samles i barndomshjemmet Atlantis – et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen – etter at adoptivfaren deres, den mystiske mangemillionæren Pa Salt, er død. Begravelsen har allerede funnet sted, kroppen hans er senket i havet. Han har etterlatt hver søster et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav.
Ønsker du flere boktips – meld deg på nyhetsbrev her!
Et romantisk eventyr i Rio de Janeiro
I den første romanen De syv søstre følger vi den eldste søsteren, Maia og hennes jakt på sitt opphav. Sporet hun fikk av faren fører Maia på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil, hvor hun begynner å pusle sammen sannheten om sin familie og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio, som levde i Rio på 1920-tallet. I tillegg fletter Lucinda Riley også inn virkelige personer i hver bok, og i De syv søstre møter vi arkitekten Heitor da Silva som var ansvarlig for den verdens berømte Kristus-statuen over Rio.
Edvard Grieg i kjærlighetshistorie
I den andre romanen i syklusen, Stormens søster, utspiller handlingen seg i Bergen og Oslo. Som vanlig er det mye dramatikk, blant annet spiller Edvard Grieg en viktig rolle i en av romanens kjærlighetshistorier.
Britisk aristokrati, lidenskap og drama
Den tredje romanen i syklusen heter Skyggesøsteren, og den kom ut i januar 2017. Der er handlingen flyttet til England. Britisk aristokrati, lidenskap og drama er populært hos norske lesere, så salget på den er doblet i forhold til de tidligere bøkene.
Perler i Australia
I den fjerde boken, Perlesøsteren, reiser den fjerde søsteren, CeCe, til Australia. Det eneste sporet hun har i jakten på sitt opphav, er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden. Denne kvinnen møtte sin skjebne her i form av to tvillingbrødre og en formue basert på perlefiske. Når CeCe kommer hit, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av aboriginerkulturen, og endelig får hun en følelse av å høre til.
Månesøsteren – skotsk villmark og flamenco i Spania
Så fort butikkene åpner igjen etter nyttår, vil bok nummer fem, Månesøsteren, være i salg. Der er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i den skotske villmarken, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.
På Kinnaird treffer Tiggy også Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania. I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte som ble fordrevet under borgerkrigen – og til den mest berømte flamenco-danserinnen i sin generasjon.
Fra det skotske høylandet og Spania, til Sør-Amerika og New York, følger Tiggy sporene tilbake til sin eksotiske og komplekse fortid. Men når skjebnen nok en gang griper inn, må hun bestemme seg for om hun skal bli hos sin gjenfunne familie eller dra tilbake til Kinnaird – og Charlie.